tisdag 9 november 2010

Vi går i ide!


I morse när vi brutalt knuffades ut genom altandörren av vår iskalla matte hade det hänt!Det var vitt och kallt ute och isiga vindar från vättern blåste på oss. Visserligen hade matte plockat fram våra vinterjackor som vi faktiskt fick ha på oss under denna arla morgonstunds snabba toalett. Men ändå! Vi hade hellre legat kvar några timmar under täcket. Matte gnölade om att hon måste tjäna pengar till brödfödan därför kunde vi inte få ligga kvar på vardagarna. Vadå brödfödan? Vi äter väl för tusan inte bröd? I alla fall inte jag. Syrran äter förvisso till och med sopor men det gäller ju liksom inte mig som ni vet.
Som plåster på såren och för att dämpa sitt dåliga samvete fick vi leverpastej av matte när vi på kalla tassar kom in igen. Då älskade jag nästan henne!
I går kväll var matte på politikmöte då fick vi vara hos mattes kollega som är sjukskriven efter en operation. Vi är som ni vet väldigt duktiga på att ta hand om sjuklingar.Förutom att vi hoppade på hennes mage som är nyopererad. Annars var vi helt underbara! Som vanligt kan jag tillägga. För övrigt har dagen i dag gått i vilans tecken. Vi har med andra ord inte sprängt ett enda blodkärl.
Det är verkligen inte ett väder som är värt att gå ut i.
Det tycker inte ens vår matte och det säger inte lite.
Bilden ni kan beundra visar givetvis mig fast inte i dag utan en vårdag på klubben. Observera den kloka uppsynen.

3 kommentarer:

Lena sa...

hahaha.. jag bara äääälskar sallys blogg.. kram på er // Lena

Jeppsson sa...

Kyla är väl en sak, det finns ju kläder och skor. Men när det först har VRÄKT ner snö och regn, och sen blivit nån plusgrad. så att rent isvatten översvämmar vägarna, då är det verkligen inte italienar-väder.

Katta & Doriz sa...

Men herregud! Blir ni också torterade av er matte? Varför i hela friden ska vi tvingas ut i den äckligt kalla snön för att kissa?!
Den där minen har du knappast numera va när du blivit så illa behandlad???
(Jom, så låter det nu. Men leka går bra, då är inte snön kall. Och sen när snön försvinner kan maninte kissa för att det inte finns snö... Aldrig är hon nöjd!
Tycker du ser mycket klok ut på bilden! /Matte)