torsdag 11 februari 2010

Ny matta!



Jag börjar med mattan: vi har en stooor hörnsoffa som syrran och jag använder som velodrom. Det går i faslig fart sedan hoppar vi ut från divanen som är i ena ändan av soffan. Just vid dessa dödshopp ut på ekparketten gör en matta susen. Vi har haft en ful blå matta där länge. Den har liksom fyllt sin funktion. Matte har retat sig på fulmattan i evighet men sen har det inte hänt så mcyekt mer. Nu har vi en ny matta som husse fick åka och handla. Det är en lurvig matta som har ungefär samma obestämda (citat från elak utställningsdomare)färg som Kajsa. Vi älskar lurvmattan! Kajsa rullar sig njutningsfullt i den. Det är dok lite trixigt att få den ren från våra smulor. Ja vi tar med oss maten in och äter den på mattan. Tyvärr har inte matte fattat att matskålen borde vara där utan vi får bära in våra matpluttar en och en. Sen äter vi vårt gottis där, när vi nu får något gottis alltså!Annars är det minst sagt stiltje här pga Kung Bores grepp om Småland. Vi traskar dock ut på skogspromenader som jag tänker berätta mer om en annan dag...
Precis i skrivandets stund kommer husse ner: Kajsa har haft velodromlopp i soffan och sprang över husses ansikte och tryckte upp hans glaögon med bakbenen så att de nästan fastnade i hans ansikte. RÖDA märken blev det i alla fall. Tilläggas bör att husse inte låg i soffan utan satt upp. Husses panna är en alldelses utmärkt avstamps ansats.

1 kommentar:

Katta & Doriz sa...

Jag skulle också vilja ha en hörnsoffa. Mycket mer plats att raca på! Vi har en stor fyrsitssoffa. Den hoppar jag gärnet i medan matte bara skrattar. Hon säger att möbler ska hålla för sånt.
Sen hälsar hon att mattan är skitsnygg! precis en sån hon också drömmer om-.